Од 62 седница на Владата: Усвоена информацијата за извршување на Буџетот во првиот квартал со позитивни трендови во однос на истиот квартал во 2020 година

Владата на Република Северна Македонија на денешната 62 седница, која се совпадна со 29-тата годишнина од усвојувањето на првиот Буџет

Прочитај повеќе

Од 156-тата седница на Владата: Усвоен Предлог-планот за ветинг во МВР…

На вчерашната 156-та седница, Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлог-законот за контрола на опојни дроги и

Прочитај повеќе

Средба на Магнус Берге од Меѓународната Организација на Трудот и раководството на КСС

Денес во просториите на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија Извршниот одбор на КСС одржа средба  со г-динот Магнус Берге,

Прочитај повеќе

Информацијата за спроведување на исплата на регрес за годишен одмор, на дневен ред на економско – социјалниот совет

Денеска се одржа 52 – та седница на економско – социјалниот совет – ЕСС при Министерството за труд и социјална

Прочитај повеќе