Четиридневната работна недела во Белгија стана реалност. Се зголемува бројот на земји кои го тестираат овој модел

Иако најверојатно на многумина вработени им делува невозможно да работат само четири дена во неделата, на Запад се почесто се

Прочитај повеќе

Ова се 20-те најтивки градови во светот

Постојат неколку фактори кои влијаат на изборот на ново место за живеење. Некои бараат пристапност и изобилство на активности на

Прочитај повеќе

Работа и плати: Ветената земја Исланд – работна недела од четири дена, а месечните примања растат

Проектот на четиридневна работна недела на Исланд „бил исклучително успешен“, а многумина вработени се согласиле на скратено работно време, покажало

Прочитај повеќе

Кога сте на Исланд, вие не сте ниту во Европа ниту во Америка

Исланд, или како што е наречена „Земја на мраз и оган“, е позната по своите вулкани, гејзери, глечери и водопади,

Прочитај повеќе

Евростат: Најскапи држави во Европа – Македонија е на 36 место

Најновите податоци на Евростат покажуваат дека најскапа држава во Европа е Исланд. Во таа земја, минатата година цените биле за

Прочитај повеќе