BBC: Еден иселен млад човек Македонија ја чини речиси 16.000 евра годишно

Колку губат земјите како Македонија од иселувањето на младите? Според Истражувањето  кое го направи Институтот за иновации и развој, кога

Прочитај повеќе

Поразително: 83,7% би се отселиле од Македонија

Поразителни 83,7 отсто од испитаниците би си заминале од Македонија кога би имале шанса. Ова се резултатите од анкетата под

Прочитај повеќе