Големиот обем на работа – најголема причина за појава на синдромот на согорување кај македонските работници

Бобан Илијевски Се поголем број на луѓе се соочуваат со т.н. синдром на согорување, па порталот Работник направи анкета со

Прочитај повеќе

Анкета на „Работник“: Над 60 % сакаат да работат на четиричасовно работно време по родителското отсуство

Бобан Илијевски Најголемиот дел од луѓето сакаат родителското отсуство да трае 12 месеци, а воедно сакаат и да имаат можност

Прочитај повеќе

Анкета на „Работник“: Сабота и недела да ни се слободни денови, велат најголемиот број од испитаниците

Бобан Илијевски На работниците од голема важност им е нематеријалната мотивација од страна на работодавачите, покажува кратката анкета којашто ја

Прочитај повеќе

Хрватите еден ден помалку на годишен одмор

Речиси 80 проценти од испитаниците ни на годишен одмор не успеваат да се ослободат од размислувањето за работата. Хрватите просечно

Прочитај повеќе