Научниците се убедени дека ја решиле тајната за потеклото на мегалитите во Стоунхенџ

Научниците ја решиле тајната на Стоунхенџ, пронаоѓајќи го местото каде потекнувале повеќето мегалити што го сочинуваат овој популарен споменик во

Прочитај повеќе