Светска банка: Четвртина Македонци се иселени од државата

Најновиот извештај на Светската банка „Миграцијата и одливот на мозоци во Европа и Централна Азија“ покажува дека четвртина Македонци родени

Прочитај повеќе

Шокантно: 12 автобуси во еден ден од Источна Македонија заминале во Италија

Репортажа на порталот „Инфомакс” од Делчево. Една тажна слика која секојдневно се гледа во Источна Македонија, каде народот, и млади

Прочитај повеќе

ММФ: И покрај реформите, стапката на работна сила во земјите од Југоистчна Европа значајно ќе опадне

Студијата на Меѓународниот Монетарен фонд, под наслов: „Демографски движења во Централна и Источна Европа“ покажува дека популацијата во Централните, Источните

Прочитај повеќе