Истражувачи создале модел на „жена на иднината“: Вака би можеле да изгледаат луѓето за 800 години

Истражувачи создале гротескен модел наречен Минди, за кој велат дека дава увид во тоа како би можеле да изгледаат луѓето

Прочитај повеќе

Работата за време на карантин убаво ни дојде

Додека човештвото работело од дома (барем тие што можеа) во месеците дур беше под клуч, бројот на работни часови се

Прочитај повеќе

Нова студија открива колку човечки години има едно куче

Сите сме слушнале дека една година живот на куче е еднаква на седум години живот на човек. Митот постои долго

Прочитај повеќе

Научниците не се сигурни дали оздравени пациенти можат втор пат да се заразат од КОВИД-19

Новите студии од Кина покажуваат дека нивото на антитела кои се наоѓаат кај пациенти со КОВИД-19 драстично паѓа во периодот

Прочитај повеќе

Негативните мисли го зголемуваат ризикот од деменција

Кај луѓето во поодмината возраст често се случува да размислуваат на негативен начин. Тоа, пак, може да доведе до намалување

Прочитај повеќе

Британски научници развија третман со инхалатор против Ковид-19

Истражувачи од британскиот универзитет во Саутемптон смислиле нов инхалатор кој треба да им помогне на луѓето заразени со коронавирус да

Прочитај повеќе