Луѓето над 40 години треба да работат само 3 дена во неделата

Истражување од 2016 година, објавено неодамна, открива дека од луѓето над 40 години може да се добијат најдобри резултати на

Прочитај повеќе

Намалена продуктивност, гадење и мигрена: Истражувањето ги покажа негативните аспекти на работата во виртуелна реалност

Пандемијата на коронавирус, меѓу другото, влијаеше и на целосна промена во начинот на кој работиме, бидејќи многу работодавци и вработени

Прочитај повеќе

Само 2 % од граѓаните во Македонија веруваат дека формалното образование е најважно за добивање на работа

Порталот Vrabotuvanje.com.mk во рамките на Регионалниот онлајн саем за вработување во Македонија спроведе истражување со цел да се откријат сличностите

Прочитај повеќе

Полјаците и Русите најмногу се соочуваат со синдром на согорување на работното место

Во Србија 60 % од граѓаните имале синдром на согорување или имале слични симптоми на истиот, покажало меѓународното истражување на

Прочитај повеќе

Работа и плати: Ветената земја Исланд – работна недела од четири дена, а месечните примања растат

Проектот на четиридневна работна недела на Исланд „бил исклучително успешен“, а многумина вработени се согласиле на скратено работно време, покажало

Прочитај повеќе

“Finance Think”: Ceтoт мepки нa Bлaдaтa бeшe минимaлeн, мepкитe нe caмo штo нe ycпeaa дa гo пoдигнaт ceнтимeнтoт нa пaзapoт, тyкy гo пpoдoлжиja нeгoвиoт пaд

Според Институтот за економско истражување и политики “Finance think”, кој ги анализира движењата на приносите на компаниите кои котираат на

Прочитај повеќе

Истражување: Ризикот од исцрпеност на работа не исчезнат бидејќи работите од дома

Поради пандемијата на Ковид-19 не мора секојдневно да патувате на работа и да ручате со колегите од канцеларија, а почетокот

Прочитај повеќе

Дали бевте изневерени за време на карантинот?

Речиси 50 проценти од жените одговориле потврдно, 2.000 луѓе учествуваа во истражувањето Скоро 50 проценти од жените партнери измамени за

Прочитај повеќе

Швајцарско истражување: Возрасните подобро се справуваат со корона-кризата

Од почетокот на кризата со корона вирусот се тврди дека возрасните лица ќе бидат најмногу погодени од пандемијата, но студија

Прочитај повеќе

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други без оглед на мотивацијата

Луѓето сакаат да си помагаат едни на други дури и тогаш кога тоа ги чини нешто, дури и тогаш кога

Прочитај повеќе