archiveИталија

ПравдаСветСветот на работникот

Историска одлука на судот: Децата мора да работат, а не да бидат издржувани од родителите

Врховниот суд во Италија пресудил да родителите не мора финансиски да ги поддржуваат своите деца доживотно.  Хонорарниот наставник по музичко,...
ЕкономијаСветСветот на работникотСиндикат

Работниците на принуден, а бизнисот цвета: Фирмите заработувале на сметка на работниците од државната помош

Италија досега од фондот за оние кои поради пандемијата на Ковид - 19 морале да одат на принуден одмор потрошила...
1 2 3 4
Page 1 of 4