Дневно во Србија никнуваат по 10 руски компании, најмногу од ИТ секторот

Руски компании сè повеќе никнуваат во Србија, а рускиот јазик се почесто се слуша на улиците на големите градови ширум Србија.

Прочитај повеќе

ВО ИТ-СЕКТОРОТ НЕМА ГРАНИЦИ: 8 вработени создале профит од 2 милиони евра во 2021 година!

„ПАРИ” АНАЛИЗА |  Како да се придобијат во јавната администрација неопходните ИТ-кадри, кога нивниот ангажман во приватниот сектор е далеку поплатен

Прочитај повеќе

„ИТ секторот во 2030 година нема да плаќа персонален данок“

Владата предводена од СДСМ во континуитет презема конкретни мерки кои значат поттик на младите, но и идните претприемачи да се

Прочитај повеќе

Адеми: Човечкиот капитал е столб на нашето работење во секојдневните процеси

Човечкиот капитал е главниот столб во нашето движење. Во ИТ секторот особено по пандемијата, наиде на нелојална конкуренција во насока

Прочитај повеќе

Програмерите ја надминаа бројката од 70,000 денари плата

Програмерите и натаму се на врвот по висината на платите. Според податоците на државниот завод за статистика, платата на програмер

Прочитај повеќе

Заев: Го поздравуваме планот за инвестиција на американската HTEC Group во ИТ секторот на Северна Македонија

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев денеска прими претставници на HTEC Group, американска компанија за софтверско инженерство,

Прочитај повеќе

На што се должи растот на просечната плата?

Бранот отпуштања причина за раст на просечната плата во земјава. Според статистиката, над 18 илјади работници останаа без работа поради

Прочитај повеќе