ЗРО има предвидено други механизми за отстранување на лошите кадри, договорите на определено време не се за таа намена

Колумна на Бобан Кочовски  Изговорот кој што го слушаме од работодавачите и нивните комори/сојузи во однос на оправданоста на договорите

Прочитај повеќе

СТОПАНСКАТА КОМОРА НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗАПОЧНУВА ЧЕТИРИ МЕСЕЧНА ПРОГРАМА ЗА РАЗВОЈ НА СТАРТАП БИЗНИСИ – УЧЕСТВОТО Е БЕЗ НАДОМЕСТ, ПРИЈАВЕТЕ СЕ !

Со формирањето на Советот за унапредување на високо образование и стратешки истражувања во Стопанската комора на Северна Македонија практично започна

Прочитај повеќе

„Брако“ – втора година по ред компанија – партнер во спроведувањето на Дуалното стручно образование

„Брако“ е сертифицирана компанија што веќе втора учебна година по ред спроведува дуално стручно образование според стандардите на Асоцијацијата на

Прочитај повеќе

Охридско-струшките угостители немаат готвачи, одат во Хрватска за поголеми плати

Угостителските објекти и хотелите долж охридско – струшката ривиера се соочуваат со недостаток од кувари. Речиси 80 посто од нив

Прочитај повеќе

Мизо: Без работна пракса, не може да се најде добро платена работа

Вчера во емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма гости беа, директорот на компанијата Џонсон Мети, Боријан Борозанов, Виктор Мизо од

Прочитај повеќе

Азески ги промовираше и кадрите на Комората на иднината

Во рамките на објавувањето на стратешките промени на Стопанската комора на Северна Македонија, посебен дел беше посветен на размислувањата на

Прочитај повеќе

ПОЧНУВААТ ОБУКИТЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЧНИТЕ ПРОГРАМИ НА КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ- ПРЕТПРИЕМНИШТВО И ЛИДЕРСТВО И НА КЛУБОТ ЗА РАЗВОЈ НА МАЛИТЕ И СРЕДНИ БИЗНИСИ – ПРИЈАВЕТЕ СЕ!

Заради ефикасно остварување на специфичните интереси на приватниот сектор во насока на унапредување на компетенциите и вештините на високообразовните кадри

Прочитај повеќе

Транспаренси: Јавниот сектор се полни со кадри во пресрет на изборите

Како се ближат изборите – така расте бројот на огласи за вработување.  Минатиот месец биле распишани 151 оглас од кои

Прочитај повеќе

И повозрасните луѓе со се семејства ќе се иселуваат од Македонија во постпандемискиот период

Бобан Илијевски Пред некој ден прочитав еден извештај од Организацијата за економска соработка и развој, попозната како ОЕЦД, во кој

Прочитај повеќе

Шабани: Со новите образовни политики создаваме кадри со употребливи знаења и практични вештини

Создавањето кадри кои ќе поседуваат реални, употребливи знаења и практични вештини со кои ќе можат соодветно да одговорат на предизвиците

Прочитај повеќе