„Многу грешат компаниите кои наведуват минимална плата за работни места каде што платата реално би требало да биде повисока“

Јас сум од оние менаџери за човечки ресурси кои сметаат дека транспарентната плата е најдобро решение, вели Билјана Чкламовска, професионалец

Прочитај повеќе

Како да одговорите на прашањето: „Колкава плата очекувате?“ – Дали мора да споменете сума?

Едно од најкомплексните прашања кои можат да ви бидат поставени на интервју за работа е „Колкава плата очекувате?“ Кандидатите за

Прочитај повеќе

Кога се сака да се најде работа, човек се снаоѓа – Кандидатите за работа можат да ангажираат застапник за интервју за работа

Дали некогаш сте имале трема пред разговорот за работа или можеби сте помислиле дека би било добро некој тоа да

Прочитај повеќе

Сте добиле писмо за одбивање од некоја компанија? Еве што претставува истото? Зошто е важно? И кога се испраќа?

Подготвил: Бобан Илијевски Писмото за одбивање на кандидатите за работа е од круцијална важност при процесот на вработување. Тие следат

Прочитај повеќе

Кандидатот на за градоначалник на Чаир од Алијанса и Алтернатива ќе поддржува основање на мултиетнички компании

Безбедноста во Чаир е доведена под знак прашање. Сведоци сме на многу инциденти кои се случија изминатиот период и тука

Прочитај повеќе

Стојаноски: ВМРО-ДПМНЕ се обврзува на зголемување на платите за 25% во еден мандат

Кандидатот за пратеник во изборната единица 2 на ВМРО-ДПМНЕ, Бојан Стојаноски на својата фејсбук страница сподели видео со кое им

Прочитај повеќе