archiveКисела Вода

Македонија

Комуналците во Кисела Вода бесплатно ќе собираат кабаст отпад

Општина Кисела Вода известува дека од понеделник започнува со проект за собирање на кабаст отпад од домовите на своите жители....
Македонија

Градоначалникот Филип Темелковски другаруваше со дечињата од Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид „Димитар Влахов“

Градоначалникот на Општина Кисела Вода, Филип Темелковски денеска другаруваше со дечињата од Државното училиште за деца и младинци со оштетен...
Македонија

Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Макрадули: Зазеленувањето е дел од имплементацијата на Планот за воздух и дава резултати

Во рамки на Планот за чист воздух, се поддржа проектот „Зелен лист, воздух чист“, иницијатива на Факултетот на земјоделски науки...