- Advertisement -

archiveкислород

Наука

Астрономи првпат открија молекуларен кислород во друга галаксија

Во дива галаксија оддалечена повеќе од половина милијарда светлосни години, астрономи детектираа молекуларен кислород. Ова е само трето вакво откритие...