archiveклиматски промени

Занимливости

Грета Тунберг промовира и веганство

Шведската активистка за  борба против климатски промени, Грета Тунберг се појави на „Елен шоу“ минатиот петок. Тунберг разговараше за Трамп...
Занимливости

Во Европа, градовите ќе се загреваат во просек за 2,5 степени повисоки во една година, но летото и зимата би можеле да бидат потопли за 3,5 и 4,7 степени целзиусови

Климатските експерти од Краутер Лабараторијата, истражувачка група од Универзитетот за наука и технологија ЕТХ во Цирих, анализирале 50 градови низ...
1 2
Page 1 of 2