archiveклинички

МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Синдикат на клинички центар: Ректорот погрешно ја толкува одредбата од законот за формирање на синдикат

Реакцијата на синдикатот на клинички центар за изјавата на Ректорот на УКИМ ви ја пренесуваме интегрално: За Синдикатот на Клинички...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Беговиќ за Либертас: За Синдикатот на клинички зголемувањето на платите на докторите, особено докторите специјалисти е значително и суштинско

Извадок од интервјуто на д-р Горан Беговиќ за Либертас: Пред неколку дена е потпишан анекс на колективен договор за зголемување...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Филипче: 100 илјади денари плата на лекар специјалист со дежурства во 2020 година

Министерот за здравство Венко Филипче, заедно со претседателот на Самостојниот синдикат за здравство, фармација и социјална заштита, Љубиша Каранфиловски и претседателот...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Здравствената администрација ќе поднесе тужба до Уставниот суд доколку се потпише колективниот договор

Од неофицијални извори од Министерството за здравство, порталот Работник дознава дека врз административно и помошно - техничкиот персонал бил вршен...
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на Клинички Центар го поддржува утрешниот протест на административниот персонал

Синдикатот на Клинички центар го поддржува протестот на административниот и помошно-техничкиот персонал, кој ќе се оддржи на 26.12.2019 година, во...
1 2 3 4
Page 1 of 4