Укинати сите КОВИД-19 мерки освен носењето маски во здравствени установи, аптеки и домови за возрасни и лица со попреченост

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 42-ра седница ги прифати предлозите на Главниот координативен кризен штаб утврдени според

Прочитај повеќе

Признавање на Ковид-19 како професионално заболување

Бидејќи не постои унифицирано европско законодавство во оваа област, на секоја земја- членка е оставено да ги дефинира правилата за

Прочитај повеќе

Докторка од Србија: Како да го намалиме стресот од работата од дома?

Прекувремената работа е најголем предизвикувач на нарушување на здравјето – истражувањето на Светската здравствена организација покажало дека луѓето кои работат

Прочитај повеќе

Ковид-19 наметна доставување на производи до дома –но, кој ја плаќа цената на твојата нарачка?

Ковид-19 наметна доставување на производи до дома –но, кој ја плаќа цената на твојата нарачка? Пандемијата со Ковид 19 смени

Прочитај повеќе

Се зголемува интересот за вакцинација против Ковид-19, граѓаните да се пријавуваат за да добијат термин

Интересот за вакцинација секојдневно се зголемува. Досега 400.284 граѓани изразиле желба за вакцинација преку веб платформата vakcinacija.mk . На вакциналните пунктови во државата

Прочитај повеќе

Опасно и невистинито тврдење на Романски пулмолог дека протоколот за ковид-19 ги убива пациентите!

Без никаков доказ беа објавени низа тврдења од страна на Романски пулмолог – Флавија Грожан, во врска со лечење и 

Прочитај повеќе

МЗЗПР со иницијатива до Уставен суд: 100% плата за сите работници заболени од Ковид-19

Македонското здружение за заштита при работа (МЗЗПР) испрати иницијатива до Уставниот суд за утврдување на законитоста и уставноста на точка

Прочитај повеќе

Шокантна снимка од 2015та година, дали е поврзано со Корона вирусот?

На оваа снимка станува збор за научен прилог кој е снимен и објавен 2015 година, потточно на 16.11.2015 година на

Прочитај повеќе

Од Ковид-19 починале 27 македонски здравствени работници

Измина повеќе од една година откако коронавирусот почна да се шири во Македонија и на првата одбранбена линија го дочекаа

Прочитај повеќе

Порталб: Имунитетот на ковид-19 не се развива веднаш по примањето на вакцината

Во земјава, од вкупно вакцинирани 6.760 здравствени работници, 104 биле позитивни на тестирањето на ковид-19 откако се вакцинирале. Според хемичарот

Прочитај повеќе