archiveколективен договор

МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Неделков: Првата средба со Министерката Царовска беше конструктивна

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура - СОНК Јаким Неделков денеска учевстувал на средба со новата Министерка...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Постигнат договор помеѓу Раководството на „Баргала“, Гласен Текстилец, Гранковиот синдикат за текстил и ССМ

Раководството на Баргала АД Штип, Сојузот на синдикатите на Македонија, НВО „Гласен Текстилец” и претставници на работниците доцна попладнево постигнаа...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Штрајк доколку не се исплатат платите согласно Колективниот договор во културата

Вработените во установите од културата спремни за штрајк, доколку и јулската плата не е според новиот Колективен договор, напиша Претседателот...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Министерство за култура: Во постојан контакт сме со СОНК и СКРМ, за да најдеме заеднички став за Колективниот договор за култура

Ја информираме јавноста дека Колективниот договор за култура стапи во сила од 01 јануари 2020 со исклучок на став 61...
ИнтервјуаМакедонијаСиндикат

Д-р Панев за Работник: Заштитната опрема на вработените во Итната медицинска помош е според стандардите.

Вработените во Итната медицинска помош се соочуваат со големи ризици како и сите други здравствени работници, поради епидемијата од вирусот...
1 2
Page 1 of 2