- Advertisement -

archiveколективни договори

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Јавната администрација ќе добие К-15, тоа е обврска од колективните договори, порача Заев

Јавната администрација годинава ќе го добие регресот за годишен одмор или таканаречениот К-15 и за таа намена се алоцирани дополнителни...
ЕкономијаНовостиСветСветот на работникотСиндикат

Германија одвојува една милијарда евра за домовите и негувателите: Што значи ова за тие што работат во оваа дејност?

Владата на Германија дала одобрение за реформирање на системот за нега на постари луѓе кое вклучува даночна субвенција од една...
ИнтервјуаМакедонијаНовостиСветот на работникотСиндикат

Ексклузивно – Беловски: Крајни корисници на буџетските средства да бидат вработените во медиумите

Новинарите и медиумските работници се клучна алка за одржување и мониторирање на демократијата насекаде низ светот. Тие исто така се...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) Ралповски: Дали 400 денари се доволни за да преживеат осиромашените работници?

Како што знаете, секоја година март минималната плата се усогласува по три параметри, а тоа се трошоците за живот, растот...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Синдикатите обезбедуваат нови правни услуги за работниците кои се соочуваат со кризата на пазарот на трудот поради Ковид-19

Преку проектот за зајакнување на социјалниот дијалог, финансиран од ЕУ, МОТ ги поддржува иницијативите на синдикатот за обезбедување на повеќе...
1 2
Page 1 of 2