archiveколективно

ПравдаСветСиндикат

ЕТУК: Го цениме тоа што ЕК стои цврсто во отворањето на преговори со Македонија

Европската Конфедерација на синдикати - ЕТУК ја поздравува посветеноста на Европската комисија за продолжување и резасилување на процесот за проширување,...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

2,000 работници во штрајк: Грците во борба против новите реформи

Повеќе од 2,000 општински работници кои штрајкуваат во Грција, денеска се упатиле кон грчкиот Парламент. Работниците штрајкуваат поради планираното преиспитување...