Ова е мојот начин на размислување

Размислував за потенцијални теми за мојата следна колумна, па одлучив овој пат да не пишувам за работните односи или работничките

Прочитај повеќе

МИРУВАЊЕТО НА ШТРАЈКОТ – СЛАМКА ЗА СПАС НА ОВАА АРОГАНТНА ВЛАСТ

Владата пресмета најмалку 20 000 просветни работници на најавениот протест  и  –  смртно се исплаши! Не треба  да се фрлаат

Прочитај повеќе

“На ваша сметка да се богатам” – мото на робовладетелите наречени газди

Автор: Бобан Илијевски Алчноста на газдите уште еднаш излезе на виделина и тоа за време на криза кога судбините на

Прочитај повеќе

Работниците „на црно“ се најралнивата категорија во време на пандемијата од Ковид – 19

Автор: Бобан Илијевски Први мај – Меѓународниот ден на трудот дојде и замина, но проблемите на работниците повеќе се влошија,

Прочитај повеќе

Работодавачите на универзитетите да си формираат организација на работодавачи, а не синдикат

Автор: Бобан Илијевски Досега не сум слушнал некаде во некоја држава од Европската унија кон која се стреми и Македонија,

Прочитај повеќе

Лошата финансиска ситуација не е единствената причина за заминувањето на младите од државата

Автор: Бобан Илијевски Имав чест пред некој ден да учествувам на една трибина која беше организирана за младите луѓе, на

Прочитај повеќе

Македонија – земја преполна со суровост кон животните

Куче запалено со бензин, куче еутаназирано по сензионалистички новинарски прилог, грозоморни видеа од кучиња кои живо ги закопуваат во Пехчево,

Прочитај повеќе