Комората на геодети и Градежениот факултет потпишаа Меморандум за соработка

Комора на трговски друштва за геодетски работи потпиша Меморандум за соработка со Градежен факултет при универзитет “Св. Кирил и Методиј”

Прочитај повеќе

Комора на приватно здравство: Висината на капитацискиот бод да се одредува според методологија

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија истакнува поддршка на протестот на матичните лекари и на

Прочитај повеќе

Комората за енергетика бара да ѝ се одземе лиценцата на ЕВН, најавува протести

Стопанската комора за енергетика реагира на издвоената ставка за пренос на енергија во новите сметки за струја што ги издава

Прочитај повеќе

Ќе се затворат фирми и работни места ако Владата не му помогне на бизнисот со сметките за струја, велат од Стопанска комора

Во овој момент нема поголем проблем за македонската економија од цената на струјата. Владата мора да најде избалансирани решенија кои

Прочитај повеќе

Комора на приватно здравство: Да се објави повик за ангажирање на лекари во новите ковид амбуланти

Комората на приватно здравство при Сојузот на стопански комори на Македонија, реагира на одлуката на Комисијата за заразни болести, матичните

Прочитај повеќе

КОМОРАТА И ВЛАДАТА НА „ТАБАНОВЦЕ“, ЗАЕДНИЧКИ ВО КОНТРАЛА НА ПРОТОКОТ НА СТОКИ ВО РАМКИТЕ НА ОТВОРЕН БАЛКАН

Претседателот на Стопанската комора на Северна Македонија, Бранко Азески, со делегација од Комората и со министерот за внатрешни работи во

Прочитај повеќе

Комората на сметководители бара повлекување на Законот за сметководствени работи од Собрание, а еве зошто

Наместо сфаќање на важноста која ја имаат сметоводителите, како едниствена врска меѓу државата и стопанството, продолжуваат обидите за целосна контрола

Прочитај повеќе

ТИМ 40 – МЕСТО ЗА НОВИТЕ БИЗНИС ЛИДЕРИ И МОДЕРНИ ПРАКТИКИ

На иницијатива на група компании формирана е ТИМ 40, нова Асоцијација во рамки на најмоќниот бизнис колектив, Стопанската комора на

Прочитај повеќе

Неопходно е унапредување на јавно-приватниот дијалог за спас на геодетската дејност, апелира Комората

Законската регулатива и јавно-приватниот дијалог треба да бидат поставени во насока на изградба на подобра бизнис клима за раст и

Прочитај повеќе

Азески: Не ја сменив зградата, го сменив кадарот и така ја создадов Комората на иднината

Мега интервју на Претседателот Бранко Азески, во економскиот магазин „Економија и Бизнис“ по повод 100 годишнината од Стопанска комора на

Прочитај повеќе