ИНТЕРВЈУ Папулев: Платите на сезонските работници во Хрватска се движат од 550 до 3,000 евра; Планираме да склучиме соработка со Црна Гора, Германија и Малта

Веќе некое време Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија има воспоставено соработка со Синдикатот за туризам и услуги на

Прочитај повеќе

МОН, коморите и локалните самоуправи го почнуваат социјалниот дијалог за утврдување на реалните потреби за одредени стручни профили

Бизнис заедницата ја знае важноста на континуираното стекнување на нови знаења и нивно преточување во конкурентна предност. Создавањето квалификувана работна

Прочитај повеќе

Царовска: Младите препознаваат можности, расте интересот за квалитетно стручно образование

Во изминатите неколку месеци МОН спроведе обемен процес за унапредување на квалитетот на средното стручно образование и за доближување на

Прочитај повеќе

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанска комора на Приморска Словенија

Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Стопанска комора на Приморска Словенија со цел унапредување на

Прочитај повеќе

„Имаме план како платите да изнесуваат од 35,000 до 55,000 денари“

Бобан Илијевски  Претседателот Синдикатот за угостителство и туризам – СУТ Роберт Митровски во мини интервјуто за „Работник“ зборуваше за ситуацијата

Прочитај повеќе

Шахпаска: Оние кои ќе работат во недела ќе земат надоместок и ќе имаат слободен ден

На законското решение, недела да биде ден за неделен одмор, како Министерство за труд и социјална политика работиме изминатите три

Прочитај повеќе

Синдикатите и коморите ќе учествуваат во креирањето на новиот пакет мерки

Повисок економски стандард, повеќе инвестиции, подигнување на бруто-домашното производство како и зголемување на извозот се заложбите на Владата и сите

Прочитај повеќе

Арсовска со нов мандат во Глобалниот комитет на жени лидери

Глобалниот комитет на жени лидери ги објави новите членови на бордот. За претседател е избрана Колинда Грабар-Китарович, поранешен претседател на

Прочитај повеќе

Преговорите за недела – неработен ден за сите се уште траат

Кој ќе работи, кој ќе одмара во недела допрва ќе се утврдува. И синдикатите, и работодавачите и коморите треба да

Прочитај повеќе

Арсовска: Над 80% од вработените приватниот сектор се наоѓаат во тешка состојба поради кризата

Претседателка на Соујзот на стопански комори Данела Арсовска, во гостувањето на „Топ тема“ на Телма истакна дека над 80% од

Прочитај повеќе