archiveкомори

ЕкономијаМакедонија

Сметководителите предупредуваат дека без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19.  Сметководството, како дејност...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

29.000 работни места во угостителството се загрозени – угостителите бараат помош од Владата или ќе ги одјават работниците

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со...
ЕкономијаМакедонија

Кај компаниите постои расположение да се почитуваат мерките кои Владата ги донесе за справување со штетните последици од Ковид-19, но...
ЕкономијаМакедонија

ССК: Договор за трилатерална македонско- бугарска- швајцарска соработка

Со меморандум за соработка Македонско-швајцарскиот бизнис-клуб при Сојузот на стопански комори на Македонија ја зацврсти соработката со Бугарско швајцарската трговска...
1 2 3 4 5 8
Page 3 of 8