Европски синдикати: Потребно е покачување на платите

Конфедерацијата на европските синдикати бараат Европската комисија целосно да ги укине буџетските правила за штедење, повикува на покачување на платите

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) КСС: Европските и Светските синдикати реагираа до Премиерот за репресијата која се врши врз КСС

Бобан Илијевски Европската и Светската конфедерација на синдикати преку писмо упатено до Премиерот на Р. Македонија Зоран Заев реагирале на

Прочитај повеќе

Дали родителите на деца до 2 години треба да имаат флексибилно работно време?

Зголемувањето на породилното отсуство, од сегашните 9, на 12 месеци е тема на којашто многу не се разговара во Македонија,

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) БОШКОВ: КАПИТАЛНИТЕ ИНВЕСТИЦИИ, КЛУЧОТ ЗА ВРАЌАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА ВО ВИСТИНСКА НАСОКА!

Претседателот на Бизнис Конфедерацијата на Македонија Миле Бошков во новогодишното интервју за порталот Работник зборуваше за тоа од колкава важност

Прочитај повеќе

(ФОТО) КСС со Кампања: Недела неработен ден за сите!

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС категорично стои зад барањето Недела да биде неработен ден за сите работници.

Прочитај повеќе

КСС бара 50 % поголема дневница за оние кои ќе работат во недела

Поради се погласното дебатирање за недела како неработен ден за сите и се повеќе експлoатирање на темата, според нас, за

Прочитај повеќе

КСС: 100% ПЛАТА ЗА ВРЕМЕ НА ИЗОЛАЦИЈА И БОЛЕДУВАЊЕ ОД КОВИД-19 И ЗАШТИТА НА РАБОТНОТО МЕСТО

Соопштението на КСС ви го пренесуваме интегрално:  Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија уште еднаш ги повикува сите надлежни во

Прочитај повеќе

Синдикатите и работодавачите незадоволни: Без дебата се воведува задолжително пензионирање на 64 години

Работодавачите и синдикатите незадоволни што власта не отвори широка дебата за задолжителното пензионирање на работниците на 64 години. Ваквите клучни

Прочитај повеќе

КСС: Животите на работнците се во ризик поради неспроведување на Законот за безбедност и здравје при работа

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, има морална, етичка и законска одговорност да ја предупреди Владата и сите работодавачи во

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Ексклузивно интервју со Претседателот на КСС Благоја Ралповски

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС Благоја Ралповски, во кое

Прочитај повеќе