- Advertisement -

archiveкредити

ЕкономијаМакедонијаНовости

Бескаматни кредити со 30 отсто грант компонента за микро и мали претпријатија преку Развојната банка

Со цел реализирање на четвртиот сет на економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на КОВИД-19, Владата донесе одлука...
ЕкономијаМакедонија

Одложување на наплатата на кредитите до шест месеци од банките, олеснувања и за брзите кредити

Одложување на отплатата на обврските по кредитите до шест месеци, понудија банките и штедилниците за граѓаните поради кризата, а олеснувања...