archiveкриза

ЕкономијаМакедонија

Како рецесијата ќе се одрази врз економијата и населението – не чекат ли полоши денови?

Рецесијата е очекувана, негативните бројки воопшто не се изненадување за бизнисот. Ковид кризата и последиците кои ги остави врз економијата...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

КСС: На преку 50,000 работници им се заканува губење на работното место, на повидок е социјална криза

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија –КСС тргнувајќи од фактот на се понагласено кршење на работничките права, на се повеќе...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Дали може синдикатите да спречат губење на работни места поради корона кризата?

ДАЛИ МОЖЕ СИНДИКАТИТЕ ДА СПРЕЧАТ ГУБЕЊЕ НА РАБОТНИ МЕСТА ПОРАДИ КОРОНА КРИЗАТА?! - Во Македонија има повеќе синдикати. Колку синдикалните...
ПравдаСветот на работникот

(Видео) Јовевски: Дали институциите соодветно се справуваат со економската и здравствствената криза

ДАЛИ ИНСТИТУЦИИТЕ НА ДРЖАВАТА СООДВЕТНО СЕ СПРАВУВААТ СО ЕКОНОМСКАТА И ЗДРАВСТВЕНАТА КРИЗА? - Има поплаки од граѓаните насочени кон институциите...
Правда

Влада: Ја унапредуваме слободата на медиумите, тие се многу значаен фактор во справувањето со коронавирусот,

Владата на Република Северна Македонија уште на почетокот на здравствената криза со коронавирусот, препозна дека една од повеќето важни задачи...
1 2
Page 1 of 2