archiveкршење

Правда

Македонија и САД се на иста листа на системско крешење на работничките права

Р. Македонија е на листата на држави каде што системски се кршат работничките права, вели новиот извештај на Меѓународната Конфедерација...
ПравдаСветот на работникот

Ампева: Кршењето на работничките права е причината за заминувањето на странските партнери од текситилната индустрија

Текстилните фабрики во државава се соочуваат со голем проблем, поради опаѓањето на нарачките од нивните странски партнери или нивно целосно...