- Advertisement -

archiveКСС

МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Работничките права повторно се под манипулација и популизам пред избори

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (понатаму: КСС) долго време наназад реагира на манипулацијата и популизмот на работничките права. Од...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Соработка на КСС со хрватските и црногорските синдикати за заштита на правата на сезонските и мигрантските работници

Синдикалните централи, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, Сојузот на самостојни синдикати на Хрватска (SSSH) и Унијата на слободни синдикати на Црна Гора...
НовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

„Негирањето на синдикатот значи отфрлање на синдикалниот плурализам“

Светската Конфедерација на синдикати и Европската конфедерација на синдикати неодамна упатија заедничко писмо до Претседателот на Владата на Р. Македонија...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Работилница: Најголемо незадоволство кај просветните работници поради ниските плати и вмешаноста на политиката

Бобан Илијевски Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија денеска организираше работнилница на тема „Подобрување на вклученоста на работниците од образовниот...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

(ВИДЕО) КСС: Европските и Светските синдикати реагираа до Премиерот за репресијата која се врши врз КСС

Бобан Илијевски Европската и Светската конфедерација на синдикати преку писмо упатено до Премиерот на Р. Македонија Зоран Заев реагирале на...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

Кога ќе се донесе Законот за задолжително пензионирање со 64 години и што договорија власта и опозицијата?

Пензионирањето на вработените во јавен сектор може да се пролонгира до 30 јуни 2022 година. Потоа ќе биде задолжително одење...
МакедонијаНовостиПравдаСветот на работникотСиндикат

ДАЛИ ЛИЧИМЕ НА ЕУ – Втора епизода: Со невидена леснотија се кршат работничките права

„Пристојното работно место е човеково право, а не прашање на лотарија“ беше темата на втората емисија од серијалот документарни филмови...
1 2 3 15
Page 1 of 15