archiveкултура

ЕкономијаМакедонија

Кој и колку пари доби за културата во Битола

Почетокот на секоја година е време кога културините работници во најголем дел не се согласуваат или пак реагираат за тоа...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) Неделков: Синдикати и порано се креирале поради некоја цел, но потоа згаснувале

Бобан Илијевски Зголемувањето на платите во високото образование е под знак прашалник, поради настанатите повразни со формирање на новиот синдикат...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Разочарани сме од МОН – Во високото образование сеуште нема 10 посто покачување на платите

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура изразува незадолство од институциите поради неисполнувањето на договорот за зголемување на платите во...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

(Видео) Неделков: Ќе поднесеме кривични пријави до организаторите на синдикатот на УКИМ

Бобан Илијевски Ќе поднесеме кривични пријави до оние коишто го иницираат и организираат синдикатот на универзитети, рече на денешната прес...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата...
1 2 3 4 5 15
Page 3 of 15