archiveкултурни

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Царовска: Платите на културните работници покачени за 13,9%, хонорарите се изедначени за иста извршена работа

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања, Мила Царовска, заменикот министер за култура, Владимир Лазовски и националниот координатор...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Царовска со Здружението на културни работници за протоколите за фестивали и други манифестации

Заменичката на претседателот на Владата за економски прашања, Мила Царовска, министрите за здравство, Венко Филипче и за информатичко општество и...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК: Ги потсетуваме културните установи да подготват плати со новите коефициенти

СОНК  преку фејсбук постави ги потсетува директорите на културните установи да подготвуваат плата во согласност со Колективниот договор и новите...
ПравдаСветот на работникот

Културни работници и уметници: Финансиската поддршка на владата не ги содржи нашите предлози

Иницијативата „Културата е насловна страна на секое општество“ и ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена со соопштение до јавноста...
1 2
Page 1 of 2