Шилегов: 2020 да биде година на Славко Јаневски

Градоначалникот Петре Шилегов, на наредната седница на Советот на Град Скопје ќе предложи 2020 да биде прогласена за година на

Прочитај повеќе

За заштита на спомениците од културата е потребно добро менаџирање и континуирано финансирање

Немање стручен кадар за конзервација на споменици на културата, мало и проблематично финансирање на проекти за непосредна заштита поради нејасна

Прочитај повеќе