Доаѓаат пари на сметките: Кој има право на К-15 годинава и колку ќе изнесува?

Законот за работни односи предвидува право на регрес за годишен одмор за сите вработени лица кои имаат остварено најмалку шест

Прочитај повеќе

Остана уште еден месец – проверете колку пари од К-15 треба да ви легнат на сметката до крајот на годината

Работникот има право на регрес за годишен одмор во висина од најмалку 40 проценти од просечната месечна нето-плата по работник

Прочитај повеќе

„Недостигот на работна сила ќе ги натера фирмите кои не исплаќаат надоместоци да го сторат тоа или ќе останат без работници“ (ВИДЕО)

Работниците и синдикатите во приватниот сектор треба да го дигнат гласот, не во смисла на воведување на законски решенија, туку

Прочитај повеќе

Неисплаќање на К-15, разлика помеѓу скратено и неполно работно време… Работник Поткаст со адвокатот Александар Димитријевиќ

Неисплаќањето на К-15 или исплаќањето па барањето назад од страна на газдите и потенцијално решение на овој проблем; систематизацијата на

Прочитај повеќе

Трудови инспектори не откриле непочитување на работничките права: Приватна фирма исплатила К-15 од само 500 денари

Фирмата по пријава и контрола од страна на испектори, со синдикатот во комапанијата склучила спогодба за исплаќање по 500 денари,

Прочитај повеќе

Дали имате право на К-15 ако сте вработени на определено време?

Законот за работни односи предвидува право на регрес за годишен одмор за сите вработени лица кои имаат остварено најмалку шест

Прочитај повеќе

МЕПСО ја одложува исплатата на К-15 како дел од планот за намалување трошоци

Националниот оператор МЕПСО ги објави мерките за кратење на трошоците за време на енергетската криза во рамките на акционесктото друштво

Прочитај повеќе

Четириесет и шест пријави до „Гласен текстилец” за неисплатен К-15

Работници од 62 фирми низ земјава пријавиле до НВО „Гласен текстилец” дека не им е исплатено или добиле минимален износ

Прочитај повеќе

Најголем дел од пријавите до Инспекторатот за труд биле за неисплатен К-15 – Податоците за точниот број следниот месец

Пишува: Бобан Илијевски 31 декмври 2021 година беше последниот датум до кога требаше да се исплати регрес за годишен одмор.

Прочитај повеќе

„Гласен Текстилец“ ги повика работниците да пријавуваат ако не им е исплатено К-15

Рокот за исплата на регрес за годишен одмор или познато како К-15 помина. Во денешното соопштение од НВО „Гласен Текатилец“

Прочитај повеќе