- Advertisement -

archiveлетало

Наука

Европскиот „Солар орбитер“ првпат помина покрај Сонцето

Леталото „Солар орбитер“, лансирано во февруари, првпат се приближи до Сонцето, поминувајќи на далечина од 77 милиони километри од него....