либерализација

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Либерализација на увозот на странски работници, за да опстане македонската економија, предлага Димитров

Неколку агенции преговараат и регрутираат странски работници, кои се заинтересирани да работат во земјава. Таква понуда за странски работници од

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Левица: Народот ја плаќа цената од либерализацијата на електричната енергија спроведувана од сите досегашни влади

Енергетската криза прогласена од Владата на почетокот од минатиот месец, наместо 30 дена, веројатно ќе потрае до крајот на грејната

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

МФ: Поголема либерализација и продлабочување на пазарот на капитал преку измени на Законот за инвестициски фондови

 Владата ги поддржа предлог-измените на Законот за инвестициски фондови, кои создаваат можност за зголемена либерализација и продлабочувaње на пазарот на

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

Предлогот да се одложи либерализацијата на поштенскиот пазар помина на Комисијата за транспорт

Предлог законот за изменување на Законот за поштенските услуги, во прво читање, со кој треба да се  овозможи одложување на

Read More
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Кочовски: Законот за работни односи е обликуван од елитите за да им служи за бизнис интереси

Либерализацијата на пазарот на трудот не само што не донесе надградба на социјалистичкиот систем, туку и ги намали постепено правата

Read More