УКИМ „падна“ за 27 места на листата на најдобри универзитети во светот

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ се најде на 1.944 место на листата на 2.000 најдобри универзитети во светот за академската

Прочитај повеќе

Ажурирана анализа на неисплатена државна помош за месец мaj за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош

На веб страната на Владата се објавени компаниите кои зеле државна помош за минимална плата, но не им ја исплатиле

Прочитај повеќе

Ажурирана анализа на неисплатена државна помош за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош

Компании на кои им е исплатена државна помош за минимална плата, а тие не ги уплатиле средствата на своите вработени.

Прочитај повеќе

Владата ја ажурираше листата на компании кои зеле државна помош, но не им ја исплатиле на работниците

Владата на Р. Македонија повторно ја ажурираше листата на компании кои зеле државна помош и истата не им ја исплатиле

Прочитај повеќе

Ажурирана анализа на неисплатена државна помош за минимална плата од стана на работодавачите корисници на оваа помош (05.08.2020)

Владата вчера во 20 и 50 часот повторно ја ажурирала листата на компании кои зеле државна помош, а не им

Прочитај повеќе

„Doing Business“: Македонија е на меѓу 20 најдобри земји за водење бизнис

Оваа година според најновата листа на Светска банка за „Doing Business“, нашата земја се најде на 17 место. На листата

Прочитај повеќе

Кои работници земаат двојно од просечната плата?

Државниот завод за статистика ги објави најновите податоци за просечната месечна исплатена нетоплата по вработен која во јули, 2019 година

Прочитај повеќе