Димитров: Да се направи сеопфатна анализа пред да се воведат квоти за вработување на лица со попреченост

Бобан Илијевски Во третиот дел од серијалот насловен како „Вклученоста на лицата со попреченост на пазарот на трудот“, разговараме со

Прочитај повеќе

ПРВ ДЕЛ: На Македонија ѝ е одобрен кредит од СБ преку кој треба да се зајакне вработувањето на лицата со попреченост, велат од МТСП

Бобан Илијевски „Работник“ подготвува серијал на новинарски текстови за вклученоста на лицата со попреченост на пазарот на труд во Македонија.

Прочитај повеќе

Левица: Министерството за труд и социјална политика повторно ги заборави лицата со попреченост

По точно една година откако поранешната министерка за труд и социјална политика Шахпаска им вети на лицата со попреченост остварување

Прочитај повеќе

Закон на штета на лицата со попреченост шверцува власта со европско знаме

Откако СДСМ е на власт, стана пракса да се злоупотребува европското знаменце, за носење на закони или законски измени по

Прочитај повеќе

Донација од САСА на меѓународниот ден на лицатa со попреченост

И оваа година, по повод 3. Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, САСА продолжи со својата континуирана поддршка

Прочитај повеќе

Шахпаска по повод Меѓународниот ден на знаковниот јазик: Се подготвува ново законско решение за вработување на лицата со различна попреченост, вклучувајќи ги и глувите и наглуви лица

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска по повод одбележувањето на 23 септември – Меѓународниот ден на знаковниот јазик,

Прочитај повеќе

Платформата Онлајн Асистент може да го зголеми профитот на една компанија дури за 28%

Водечките светски компании како Кока Кола, Старбакс, ИБМ, ЈП Морган, САП и многу други во своите годишни анализи за 2020г

Прочитај повеќе

Јовановски од Мобилност за реформата: Конечно преку образованието треба да се срушат бариерите за вклучување на лицата со попреченост

Претставници од Здруженијата на лицата со попреченост кои денес учествуваа на консултативниот состанок во врска со образовната концепција дадоа целосна

Прочитај повеќе

Најверојатно лицата со попреченост ќе бидат вклучени во петтиот сет мерки

Одговарајќи на новинарско прашање, Министерката за труд и социјална политика истакна дека се зема во предвид и лицата со попреченост

Прочитај повеќе

Јовевски: Зад секоја нивна специфичност на лицата со попреченост можеме да откриеме талент, дарба…

Различни или не, поинакви или со попреченост, со оневозможеност, инвалидност… тоа се лица кои се дел од нашето општество. Зад

Прочитај повеќе