Комунална хигиена им ги прекина договорите на 33 лица кои земале плата, а не оделе на работа

На 33 лица кои биле вработени, преку АПВ, во ЈП Комунална хигиена-Скопје кои месеци и години земале плата а не

Прочитај повеќе

Расте бројот на социјално ранливите лица меѓу невработените во земјава [инфографик]

Поминаа речиси две години од имплементирањето на проектот „Активација на ранливите групи на пазарот на трудот“, и оттогаш до денес,

Прочитај повеќе

Шаќири: Инклузијата на лицата со попреченост е процес кој мора да се надградува и подобрува

Во секторот со кој ја раководам, во изминативе години е постигнат голем напредок во инкузијата на учениците со попреченост, но

Прочитај повеќе

МТСП најавува мерки за децата и лицата со попреченост

Министерството за труд и социјална политика во соработка со другите релевантни министерства и институции, а врз основа на барањата на

Прочитај повеќе

Проблемите на лицата со попреченост на пазарот на труд

Лицата со попреченост и покрај сите донесени законски обврски се уште се соочуваат со разни предизвици и дискриминација во општеството,

Прочитај повеќе

Тренчевска: Вработувањето на лицата со попреченост останува во фокусот на нашето работење

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска оствари средба со  Заедницата на заштитни друштва ЗАПОВИМ. На средбата се

Прочитај повеќе

Еуроникел Индустри го одбележува Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби со инклузивни активности

Еуроникел Индустри организира еднодневна екскурзија во Крушево за учениците со посебни потреби од училиштето „Страшо Пинџур“ во Кавадарци. Екскурзијата е

Прочитај повеќе

Лицата над 55 години се‘ уште бележат најголема невработеност во државата

Бобан Илијевски Според Агенцијата за вработување, бројот на невработени лица во октомври 2021 година е намален за 1,386 лица во

Прочитај повеќе

OKTA со поддршка на лицата со оштетен вид за нивно полесно учество во сообраќајот

По повод Светскиот ден на белиот стап, ОКТА и Националниот сојуз на слепи на Република Северна Македонија потпишаа меморандум за

Прочитај повеќе

Најголем број на лица во периодот мај – август, засновале работен однос во јуни – 3,144

Бобан Илијевски Прегледот на Агенцијата за вработување на невработени лица со состојба на 31.08.2021 година и податоци за прилив и

Прочитај повеќе