Кој сè претставува невработено лице?

Кој сè претставува невработено лице? Невработено лице е лице пријавено во Агенцијата за вработување, кое е невработено и активно бара

Прочитај повеќе

МТСП: Само еден објект кој е дел од градинка не е отворен, се чека да се направи текст на вработено лице

Министерството за труд и социјална политика ја известува јавноста дека денеска, 9.9.2020 година (среда), од 70 функционални градинки кои имаат

Прочитај повеќе

Маските за лице ја загадуваат животната средина

Личната заштитна опрема за еднократна употреба (ППЕ) значително придонесува за веќе сериозната криза со загадување со пластика, предупредуваат експертите. Се

Прочитај повеќе