Вработените во Амазон бараат да знаат како се користат нивните лични податоци

Во соработка помеѓу синдикатот „UNI Global“ и невладината организација за заштита на приватноста „noyb.eu“, вработените во магацините на Амазон во

Прочитај повеќе

Дали имате назначено офицер за заштита на личните податоци?

Законот за заштита на личните податоци официјално започна да се применува од 24ти Август оваа година, но многу малку друштва

Прочитај повеќе

Правилата за личните податоци во контекст на вработувањето вклучуваат и мерки за заштита на човековото достоинство

АКТУЕЛНО!!! Правилата за личните податоци во контекст на вработувањето вклучуваат и мерки за заштита на човековото достоинство Новиот Закон за

Прочитај повеќе

НУК назначи офицер за заштита на лични податоци

Независната угостителска комора согласно обврската што произлегува од член 41 од Законот за заштита на лични податоци (скр. ЗЗЛП) назначи

Прочитај повеќе