archiveлозари

ЕкономијаМакедонија

Лозарите и даваат уште една шанса на Владата

Лозарите нудат уште една шанса за решавање на проблемот со откупот на грозјето. До тогаш протестите се во мирување. Тие...
ЕкономијаМакедонија

Заев: Денеска сме тука да изнајдеме решение кое ќе биде фер за лозарите, винариите и државата

Денеска, претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заедно со заменик-претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Лозарите бараат најмалку 11 денари за килограм „смедеревка” и 13 денари за „вранец”

Минимум 11 денари за килограм „смедеревка” и 13 за „вранец”, плус дополнителни субвенции од државата, бара регионалното Здружение „Напредни лозари”...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Исплашени од корона, лозари се откажаа од садење иако имаа капарисани лозови калеми

Исплашени од коронавирусот, лозари од Тиквешко се откажаа од садење лозје оваа пролет, иако имаа резервирани и капарисани лозови калеми....
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Лозарите ги повторија своите барања за подобрување на условите во лозарството

Претставници на новоформираното регионално Здржение на лозароовоштари денеска ги повторија барањата за подобри услови во лозароовоштарството. Повисоки цени, сигурност за...