(Инфографик) Луксембург ја има најголемата минимална плата во Европа, Македонија е на дното, но тоа не е се…

Автор: Бобан Илијевски Македонија и Албанија со 293, односно 268 евра, имаат најниски минимални плати во Европа. Најголема минимална плата

Прочитај повеќе

Државата во која минималната плата е 2,300 евра нема работници – Еве зошто луѓето не сакаат да работат таму

Недостатокот на квалификувана работна сила го навел Луксембург да создаде веб портал за да привлече странски работници. Земјата во која

Прочитај повеќе

Македонија е учесник на состанокот на министрите на Европската Унија и Западен Балкан

Во Луксембург на 12 и 13 јуни, 2019 година се одржува првиот состанок на министрите од Европската Унија и Западен

Прочитај повеќе