За прв пат по 40 години: Материјал од Месечината доаѓа на Земјата

Кинеската вселенска капсула со материјал од Месечината, започна со враќање на Земјата. Дека капсулата Ченг 5 успешно го започна тридневното

Прочитај повеќе