Кирил Лазаров, Македонско-бугарска комора: Според пописот изгубивме 200.000 луѓе, да ги задржиме тие што останале

Погубно е за државата и економијата губиток на речиси 200 илајди луѓе. Ни треба развој и нов почеток, вели Кирил

Прочитај повеќе

Научниците истражувале: Кои луѓе и професии се сметаат за најдосадни?

Досадната работа во финансиите често може да донесе добра плата, но истовремено се чини дека на другите им изгледате неинтересно,

Прочитај повеќе

Работно искуство бараат сите, а луѓето не можат да го стекнат оти немаат каде

Градењето кариера во Македонија е тешка мисија, особено за младите коишто немаат никакво работно искуство. Гледам по огласите дека дури

Прочитај повеќе

Анализа: Партиските послушници ни ги празнат селата и градовите

Анализа на Бобан Илијевски Македонија е земја во која има изобилство на талентирани млади луѓе, но за жал, нивниот талент

Прочитај повеќе

Најслатко е кога ќе ги разочарате оние коишто не сакале да успеете во нешто!

Има моменти кога целосно го губам оптимизмот за тоа дека животот во Македонија се подобрува. Тогаш песимизмот целосно ме обзема,

Прочитај повеќе

Народот кои ги потценува своите учители е осуден на пропаст!

Различни луѓе паметат различни личности, работи и искуства од своите најрани денови, но речиси сите паметат една иста личност –

Прочитај повеќе

СЕГА: Младите се многу малку информирани за работничките права

Резултатите од овој проект, заеднички со препораките за продолжување на оваа тема не се важни само за младите луѓе, туку

Прочитај повеќе