Доктори на науки и магистри СЕ БЕЗ РАБОТА во Македонија

Во земјава има вкупно 109 249 невработени лица на возраст од 15 години и повеќе. Од нив речиси 80 проценти

Прочитај повеќе

Ван Хоол ќе стипендира и поддржува магистри на ФЕИТ

Компанијата Ван Хоол Македонија ќе стипендира и поддржува два магистри на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св.

Прочитај повеќе

Уште многу магистри и доктори на наука се без работа во Македонија

Во Македонија има се повеќе невработени со високо образование, магистри и доктори на науки. Според податоците на Агенцијата за вработување,

Прочитај повеќе