Платите на овие возачи се едни од најголемите? „Причината поради која заминуваат е стекнување на искуство“

Бобан Илијевски Познато е дека насекаде низ светот се бараат возачи поради нивниот огромен недостиг. Сепак, според Претседателот на Независниот

Прочитај повеќе

Успехот во барањето за бенефициран стаж само ако во Комисијата бидат вклучени експерти од тие области, порачаа МАКАМТРАНС и ГРИТГ

Независниот синдикат на камионските транспортери на Македонија-НСКТМ  МАКАМТРАНС и Независниот синдикат на градежни работници инжинери и трговци во градежништвото-НС ГРИТГ

Прочитај повеќе