Обезбедени нови три илјади транспортни дозволи за домашните транспортери

Правиме најголем исчекор во транспортниот сектор каде домашните транспортери добиваат нови три илјади меѓународни дозволи за превоз на стока, што

Прочитај повеќе

Дискриминацијата на македонските превозници е причината за малите плати во секорот, вели Муратовска

Бобан Илијевски Насекаде во светот недостигаат возачи на камиони. Бројни странски медиуми постојано пишуваат за тоа дека државите од Западна

Прочитај повеќе

Невакцинираните превозници нема да прават ПЦР тест при влез во државата

Превозниците кои не се вакцинирани против Ковид-19 нема да прават ПЦР тестови при влегување во државата, објави здружението Макам транс

Прочитај повеќе

Макам-транс: Еколошката такса е казна за транспортерите кои се задолжуваат за да купат еколошки возила

Асоцијација Макам-транс како репрезентативен преставник на превозни трговски друштва во ниеден момент не е консултирана во однос на одлуката на

Прочитај повеќе