ОРМ ќе предложи нови мерки за бизнисот заради намалување на штетите од кризата предизвика од Ковид-19

Организацијата на работодавачи на Македонија (ОРМ) спроведува анкетно истражување кое треба да даде попрецизна слика за обемот и последиците од

Прочитај повеќе

Законот за безбедност и здравје при работа не е функционален

Бобан Илијевски Сегашниот Закон за безбедност и здравје при работа – БЗР е нефункционален, посочи Претседателот на Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

Очајно им требаат работници: Плаќаат по 50 евра за да им донесат работник плус од Македонија

Хрватите плаќаат по 50 евра за да им се донесе работник плус од Македонија, раскажуваат нашинците кои работат во оваа

Прочитај повеќе

БКМ предлага наместо три, државата пет години да ги плаќа придонесите за зголемените плати на работниците

Од Бизнис Конфедерацијата на Македонија предлагаат како измена на предлог законот за субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување, зголемување

Прочитај повеќе