Секој трет Македонец не може да си го грее домот во зима

Македонија е енерегетски најсиромашната  држава во Европа. Секое трето домаќинсто не може да си го загрее домот. Немањето пари да

Прочитај повеќе

Нов директор на аеродромот во Црна Гора ќе биде Македонец – Горан Јандреоски

Горан Јандреоски, кандидат од Македонија, е избран за нов извршен директор на Аеродромот во Црна Гора, поради, како што соопшти

Прочитај повеќе

Македонец сопственик на најголемата такси-компанија и такси-софтвер во Хрватска

Реализирајќи го Фељтонот за Македонците во Загреб, распрашувајќи се, истражувајќи, хрватските домаќини без двоумење нè упатија дека сè ќе ни

Прочитај повеќе