Дигитализацијата и забрзан економски развој во фокус на годинешниот Самит на Македонија 2025

Овој четврток, 18. ноември, во Скопје ќе се одржи десеттото јубилејно издание на Самитот на организацијата Македонија2025. Годинешниот Самит е

Прочитај повеќе

„Македонија2025“ ќе го презентира индексот на бирократија за Македонија

Организацијата „Македонија2025“ по повод Меѓународниот ден за борба против бирократијата денеска ќе го презентира Индексот на бирократија за Македонија, кој е дел од

Прочитај повеќе

Заврши 12-то издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот во организација на Македонија2025

На 25-ти мај заврши дванаесеттото издание на обуката за развој на бизнис и претприемништво – Лидер проектот – целосно бесплатна

Прочитај повеќе

Доделени лаптопи на ученици од социјален ризик во Делчево

Во двете делчевски деветолетки денеска се дистрибуирани лаптопите донирани од организацијата „Македонија 2025“, наменети за учениците кои не се во

Прочитај повеќе

Македонија 2025 донираше лаптопи на 32 деца кои отсега ќе можат да следат онлајн настава

Македонија 2025 донираше 32 лаптопа за ученици кои немаат компјутер за следење на онлајн настава во училиштата низ Македонија. Средствата

Прочитај повеќе

Македонија 2025 објави повик за обука за развој на бизнис вештини

Македонските претприемачи ќе имаат можност да ги развијат своите аналитички вештини и во целост да го развијат чувството за бизнис

Прочитај повеќе

Мојсоска-Блажевски: Ни треба надпартиска политика на постковид економија

Претходниве три дена беше организиран самитот Македонија 2020. Она што ние одлучивме е да го земеме во предвид сегашниот контекст

Прочитај повеќе

Премиерот Заев и одборот на Македонија 2025: Фокус кон креирање на долгорочни политики за економски развој

Вложувања во образование и зајакнување на човековиот капитал, иновации, инвестиции, подобрување на деловниот амбиент, почитување на демократските темели на општеството,

Прочитај повеќе